Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyakori kérdések

Az alábbi kérdésekben és válaszokban megpróbáltuk összeszedni mind azt az információt, melyre szükséged lehet póló készítés előtt.

Milyen képformátumokat fogadtok el?

Elsősorban vektoros formátumokat (pl.: .cdr, .eps, .pdf, .ai), de ha az anyag nincs meg vektorosan, akkor bitképes formátumokat is (pl.: .jpg, .png, .bmp, .gif, .psd).
Vektoros formátum – és .psd – esetén kérjük mellékeld a betűtípust, vagy görbítsd le, illetve raszterizáld a szöveget.

Word dokumentumot elfogadtok?

Igen, viszont érdemes tudni, hogy a dokumentumba ágyazott kép minősége romolhat. A betűtípussal is gond lehet, ha nincs meg nekünk, így célszerű a betűtípust külön mellékelni. Az eredeti képet is kérjük mellékelni, így a dokumentumot látványtervként használjuk és a nyersanyag alapján újraszerkesztjük nyomtatható változatba.

Nekem kell megszerkesztenem, ha szöveget is szeretnék a képhez?

Nem kell megszerkeszteni, elég, ha elküldöd az eredeti képet mellékelve a szöveggel, egy rövid leírással az elképzelésről. Ilyen és ehhez hasonló esetekben megszerkesztjük, és látványtervet küldünk, mielőtt elkészítenénk a kívánt terméket.

Nem tudom, hogy jó-e a kép mérete.

Küld el az info@poloparadicsom.hu címünkre, és azt, hogy mire illetve mekkora méretben szeretnéd a képet nyomtattatni. Legfeljebb 1 munkanapon belül válaszolunk, hogy megfelelő-e a méret a nyomtatáshoz.

A grafika feljavítását, vektorizálását meg tudjátok oldani?

Ez függ a grafikától, de a legtöbb esetben meg tudjuk oldani a grafika feljavítását.

Kinyomtassam a képet?

Nem kell. Minden esetben az eredeti digitális képre van szükségünk. Az egyszer kinyomtatott és vissza szkennelt kép minősége romlik.

A régi hagyományos papírképet is elfogadjátok?

Igen, maximum A4-es méretben tudunk digitalizálni papírképről, könyvről, füzetről, rajzról, stb.

Hogyan juttassam el a képet, grafikát hozzátok?

Az info@poloparadicsom.hu címre elküldve, vagy adathordozón az üzletbe behozva. Memóriakártya olvasónk van. Mobiltelefonon lévő képet NEM TUDUNK adatkábellel sem átmásolni gépünkre. E-mailen kérjük elküldeni előre. Bluetooth nincs.

Nincs saját képem, vagy lehetőségem megszerezni/letölteni a képet.

poloparadicsom oldalán több mint 1000 kép közül válogathatsz.
Képet az internetről is le tudunk tölteni az üzletben, feltéve, ha nem jogvédett.

Mennyi az elkészítési ideje a termékeknek?

Ez függ a terméktől, az alkalmazott technológiától, a termékek és a nyomatok számától. Általában pár darabos pólónyomást, bögrenyomást az üzletben 15-20 perc alatt el tudunk készíteni. 10-20 darabos megrendelést általában 2-3 órán belül vagy 1-2 munkanap alatt tudunk vállalni.

Hogyan tudok fizetni?

Az üzletben csak készpénzt tudunk elfogadni. Cégek esetén átutalás is lehet megoldható.

Hogyan juthatok hozzá a termékhez?

Az üzletben, nyitva tartási idő alatt bármikor átvehetőek a termékek. Kérésre postázzuk az ország bármely területére, díj ellenében.

Mi az a vektoros kép?

A vektorgrafika geometriai primitívek (rajzelemek) segítségével rajzolja ki a képet. Ezek az elemek lehetnek pontok, egyenesek, görbék és sokszögek.
Előnye a vektoros képnek, hogy nagyítható és a nyomtatott kép éles marad.

Mi az a raszteres kép?

A raszteres kép, más néven bitmap kép mátrix-szerűen elrendezett képpontokból, pixelekből épül fel. A sorokat és oszlopokat alkotó képpontok különböző színűek lehetnek, ezekből a pontokból áll össze a rajz. A pixelekből álló képet a kép felépítésére utalva bittérképnek is nevezik, melynek egyik legfontosabb tulajdonsága a felbontás. A kép minőségét több felbontás-típus egyszerre határozza meg.

Milyen felbontású / méretű kép az ideális?

100-150 dpi feletti képek, 600 x 800 méretű képek, 13x13 cm-es képek már nagyíthatóak jelentősebb minőségromlás nélkül. A kép minőségét befolyásolja a kép formátum is.

Mi az RGB és a CMYK között a különbség?

Az RGB fényszín, ezt használják a monitorok, kivetítők. A három alapszín: vörös, zöld, kék.
A CMYK tárgyszín, ezt használják nyomtatásnál. A három alapszín: cián, magenta, sárga, fekete.
A digitális textilnyomtatás esetén minimális szineltéréssel kell számolni, ez vonatkozik a direktnyomtatásra és a szublimációs eljárásra is.

Bármilyen kérdés, észrevétel esetén kérjük írjon az info@poloparadicsom.hu címre.