Digitális transzfer nyomtatás/szita transzfer

DTF nyomtatás, a pólónyomtatás minősége nem kérdés!

A DTF nyomtatás, más néven a digitális transzfer nyomtatás a pólónyomtatás egyik titkos fegyvere. A pólónyomtatásnak több módja is van, de örök kihívást jelent az, hogy minden típusú anyagra ugyanolyan tartós és minőségi nyomatok készüljenek.

A DTF nyomtatás segítségével az egyszerű pamut pólókra éppen úgy készülhet színvonalas nyomat, mint a műszálas vagy pedig a kevert anyagú felsőkre. A pólóknak nem az alapanyaga jelenti az egyetlen kihívást a minőségi nyomat elkészítéséhez. A színük is akadályozhatja az egyes technológiák érvényesülését. A DTF nyomtatásnál nem számít, hogy a póló anyaga színes, fekete vagy éppen fehér, mert bármilyen minta, bármilyen színben tökéletesen láthatóvá válik a nyomtatást követően. Az elkészült nyomatot nem kell óvni a mosástól, sem pedig a vasalástól sem, mert nem tesz kárt benne a kíméletes hőfokon végzett mosás, sem pedig vasalás, sőt, még a szárítógép használatát sem kell nélkülözni.

A DTF nyomtatásnak tehát nincsenek minőségi megkötései, színes, részletgazdag grafika készül minden alapanyagú textilre, amit ugyanúgy lehet kezelni, mintha nem lenne rajta semmilyen nyomat. A grafika mérete lehet A3 vagy pedig A4 is.

A pólónyomtatás elismert és népszerű módszere a szitanyomás, amit szinte minden helyen alkalmaznak, ahol pólóanyagra készítenek grafikát. A szitanyomással szemben a DTF nyomtatásnak számos előnye van, ami miatt érdemes megfontolni, hogy ezzel a technológiával készüljön a pólónyomtatás. Egyrészt a DTF nyomtatás gyorsabb kivitelezéssel tud elkészülne, mert nem igényel előkezelést, másrészt pedig a költségei is alacsonyabbak, mert a nyomatra sem kell annyit költeni, sem pedig a beállításra. Ennek köszönhetően azok is meg tudják rendelni, akik kis példányszámú nyomtatáshoz keresnek ár-érték arányban jó technológiát.

A DTF nyomtatás olyan innovatív technológia, ami szinte minden, eddig fennálló problémára választ talált. Keress minket bizalommal és kérj árajánlatot textil nyomtatásra a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén!